Křenová omáčka s uzenými kuřecími stehny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 700 ml vývar 50 g máslo 1 ks cibule 60 g hladká mouka 200 ml smetana na vaření 4 ks uzené kuřecí stehno 100 g čerstvý křen
Postup Křenová omáčka s uzenými kuřecími stehny
Postup přípravy receptu
-
Uzená kuřecí stehna omyjeme a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí upečeme v troubě při 180 °C doměkka. Během pečení je podle potřeby podléváme vodou. Upečená uzená stehna uchováme na teple
V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a za stálého míchání (asi 2 minuty) připravíme světlou jíšku. Pak přilijeme vývar, vše rozšleháme metličkou, 10 minut povaříme a vmícháme výpek z kuřete i s cibulí a smetanu. Omáčku opět přivedeme k varu a zvolna povaříme ještě dalších 10 minut. Pak přidáme čerstvý strouhaný křen a necháme asi 2 minuty probublávat. Horkou omáčku propasírujeme přes síto a podle chuti osladíme a osolíme
Pečená uzená stehna rozdělíme na porce, přelijeme křenovou omáčkou a podáváme s žemlovými knedlíčky jako hlavní chod.