Křenová omáčka s uzenými kuřecími stehny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
700 ml vývar
50 g máslo
1 ks cibule
60 g hladká mouka
200 ml smetana na vaření
4 ks uzené kuřecí stehno
100 g čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Uzená kuřecí stehna omyjeme a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí upečeme v troubě při 180 °C doměkka. Během pečení je podle potřeby podléváme vodou. Upečená uzená stehna uchováme na teple

  2. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a za stálého míchání (asi 2 minuty) připravíme světlou jíšku. Pak přilijeme vývar, vše rozšleháme metličkou, 10 minut povaříme a vmícháme výpek z kuřete i s cibulí a smetanu. Omáčku opět přivedeme k varu a zvolna povaříme ještě dalších 10 minut. Pak přidáme čerstvý strouhaný křen a necháme asi 2 minuty probublávat. Horkou omáčku propasírujeme přes síto a podle chuti osladíme a osolíme

  3. Pečená uzená stehna rozdělíme na porce, přelijeme křenovou omáčkou a podáváme s žemlovými knedlíčky jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!