Křenová játra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks paprika
1 lžíce solamyl
2 ks cibule
2 ks jablko
300 ml voda
1 ks pórek
pepř
olej na smažení
500 g drůbeží játra
3 lžíce sojová omáčka sladká
2 lžičky sojová omáčka sladká
čerstvý křen na ozdobu
3 lžíce sterilovaný křen
2 lžičky sterilovaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží játra omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na větší kousky. V misce smícháme s křenem a sojovou omáčkou a necháme nejlépe 24 hodin marinovat

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Pórek omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, jablka oloupeme a nakrájíme na kousky

  3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme naložená játra a dusíme do poloměkka

  4. Potom podlijeme vodou, přidáme křen, sojovou omáčku, zeleninu s jablkem, podle chuti osolíme a opepříme a dusíme do měkka. Zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody

  5. Podáváme s rýží a rajčatovým salátem. Pro milovníky křenu doporučuji na talíři mírně posypat čerstvým strouhaným křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!