Křenová pikantní pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce majonéza
4 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce čerstvá pažitka
3 lžíce čerstvý křen
1 ks menší červená cibule
400 g jemný krémový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Majonézu, smetanu, jemně nastrouhaný křen, krémový sýr a nadrobno nasekanou menší cibuli dobře promícháme. Podle potřeby křenovou pomazánku přisolíme, dochutíme nasekanou pažitkou a dáme do lednice vychladit

  2. Křenovou pikantní pomazánku podáváme nejlépe namazanou na čerstvém pečivu

  3. Sýr jsem použila doma vyrobený. Použijeme 2 kusy (o váze 500 g) 3% bílého jogurtu a necháme 24 hodin překapat v cedníku, který vysteleme navlhčeným a dobře vyždímaným plátýnkem/utěrkou. Z jednoho 500 g jogurtu vznikne cca 200 g lahodného sýra typu Lučina

  4. Majonézu můžeme v receptu na křenovou pomazánku nahradit tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!