Rigatoni s pečenou křepelkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
6 lžic pesto
450 g rigatoni
pepř
120 g strouhaný parmazán
2 lžíce limetková šťáva
4 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce hnědý cukr
4 ks křepelka
1 lžíce olivový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky rozdělíme na poloviny a rozložíme v jedné vrstvě kůži navrch do velké zapékací misky. Máslo necháme rozpustit a parmazán nastrouháme

  2. Z másla, hořčice, limetové šťávy, hnědého cukru, soli a pepře umícháme hladkou pastu. Křepelky potřeme polovinou pasty, vložíme do trouby předehřáté na 200°C (u plynové trouby stupeň 4) a pečeme 15 minut

  3. Potom misku vyjmeme z trouby a kousky křepelek potřeme 3 lžícemi omáčky pesto. Maso vrátíme do trouby a pečeme ještě 12 minut

  4. Misku vyjmeme z trouby, maso obrátíme, potřeme zbývající hořčičnou pastou a vrátíme do trouby ještě na dalších 10 minut

  5. V mírně osolené vodě s olivovým olejem vaříme 10 minut rigatoni (silné rýhované trubičky) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Scedíme je a upravíme na talíře. Těstoviny pokapeme zbývající omáčkou pesto a posypeme parmazánem

  6. Na těstoviny rozložíme půlky opečených křepelek, přelijeme je vypečenou šťávou a ihned podáváme

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!