Ricottový malakov recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

kakao
0,5 ks citron
250 g piškoty
6 lžic cukr moučka
500 g ricotta
1 balíček vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček smeta-fix

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si ušleháme smetanu se smeta-fixem. V misce smícháme ricottu s cukrem moučka a přidáme ušlehanou smetanu. Nakonec přimícháme vanilkový cukr a šťávu z půlky citronu

  2. Dortovou formu vyložíme folií. Na dno dáme vrstvu piškotů, na ně rozetřeme třetinu krému. Poté si nabereme do čajového sítka holandské kakao a krém jím posypeme. Pak uděláme další vrstvu piškotů, krému a kakaa

  3. Nakonec dáme vrstvu piškotů. Poslední třetinu krému smícháme s kakaem a navrstvíme na piškoty. Ricottový malakov posypeme pořádnou vrstvou kakaa

  4. Ricottový malakov necháme přes noc uležet v lednici a druhý den můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!