Houbová nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl mléko
2 ks žemle
100 g mrkev
40 g ztužený tuk
100 g čerstvé houby
2 ks celá vejce
podle chuti
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Houby a mrkev očistíme, obojí rozkrájíme na kostky.

  2. Do mísy vlijeme mléko a vložíme rozlámané žemle. Počkáme, než žemle nasáknou mléko, vyjmeme je a přebytečné mléko slijeme.

  3. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k žemlím, bílky vyšleháme do pěny.

  4. Na pánvi rozpustíme tuk, přidáme houby a mrkev, ochutíme solí a majoránkou. Směs dusíme 20 minut.

  5. Podušené houby s mrkví odstavíme, necháme vychladnout, poté přidáme k ostatním surovinám do mísy. Vše dobře smícháme.

  6. Nakonec do houbové nádivky přidáme tuhý sníh z bílků. Opatrně promícháme, aby nám sníh nespadl.

  7. Přichystanou houbovou nádivku přemístíme do vymazané zapékací mísy či pekáče. Nádivku pečeme zhruba 25 minut na střední teplotu.

  8. Houbovou nádivku podáváme s bramborem či bramborovou kaší. Studenou variantu k čerstvému chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!