Jihočeská kulajda s vejcem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 lžička ocet
400 g brambory
500 ml mléko
4 ks bobkový list
hladká mouka
6 ks vejce natvrdo
1 kelímek smetana na vaření
5 kuliček celý černý pepř
5 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kousky a dáme vařit. Do vody přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme. Vaříme do změknutí brambor

  2. Když nám brambory změknout, přidáme lžičku octa. V mléce rozmícháme lžíci hladké mouky a za stálého míchání přilijeme do polévky. Nakonec přidáme smetanu na vaření. Mícháme do bodu varu. Po mírném zchladnutí přidáme uvařená rozpůlená vejce. Kdo má rád, může si do polévky přidat sušené houby

  3. Jihočeská kulajda s vejcem je vynikající s čerstvým pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!