Horké třešně se zmrzlinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 kopečků vanilková zmrzlina
2 lžíce vlašské ořechy
2 lžíce mandlové lupínky
1 lžíce přepuštěné máslo
300 g džem z černých třešní
100 g černé třešně

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme džem. Pak přidáme čerstvé vypeckované třešně. Směs jen krátce podusíme, aby ovoce změklo.

  2. Můžeme použít také jen čerstvé třešně, kompotované či mražené. Kompotované třešně scedíme a necháme okapat. Čerstvé a mražené ovoce ochutíme třtinovým cukrem. Všechny třešně jsou samozřejmě bez pecek.

  3. Rozpálíme si druhou pánev a opražíme na ní drcené ořechy a mandlové lupínky.

  4. Na talířky rozdělíme horké třešně. Na každý talířek dáme 2 kopečky zmrzliny a vše ozdobíme praženými oříšky. Můžeme ještě posypat třtinovým cukrem nebo pokapat javorovým sirupem. Není to ale nutné.

  5. Horké třešně se zmrzlinou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!