Horké třešně se zmrzlinou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 kopečků vanilková zmrzlina 2 lžíce vlašské ořechy 2 lžíce mandlové lupínky 1 lžíce přepuštěné máslo 300 g džem z černých třešní 100 g černé třešně
Postup Horké třešně se zmrzlinou recept
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme džem. Pak přidáme čerstvé vypeckované třešně. Směs jen krátce podusíme, aby ovoce změklo.
Můžeme použít také jen čerstvé třešně, kompotované či mražené. Kompotované třešně scedíme a necháme okapat. Čerstvé a mražené ovoce ochutíme třtinovým cukrem. Všechny třešně jsou samozřejmě bez pecek.
Rozpálíme si druhou pánev a opražíme na ní drcené ořechy a mandlové lupínky.
Na talířky rozdělíme horké třešně. Na každý talířek dáme 2 kopečky zmrzliny a vše ozdobíme praženými oříšky. Můžeme ještě posypat třtinovým cukrem nebo pokapat javorovým sirupem. Není to ale nutné.
Horké třešně se zmrzlinou ihned podáváme.