Pěna z hořké čokolády recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
20 g máslo
2 ks žloutek
100 ml voda
3 ks bílek
200 g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Hořkou čokoládu nalámeme na kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh

  2. Ve vodní lázni nejprve rozpustíme čokoládu a po troškách přidáváme máslo. Poté, už bez zahřívání, zašleháváme žloutky. Čokoládovou směs necháme vychladnout

  3. Do čokoládové směsi nakonec vmícháme bílkový sníh a čokoládovou pěnu necháme vychladit

  4. Pěnu z hořké čokolády rozdělíme do mističek či pohárků a podáváme jako dezert. Mouse zdobíme ovocem, čerstvou mátou apod

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!