Hořčičná pomazánka s tuňákovým pórkem recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 2 lžičky majonéza 40 g pórek 125 g tvaroh 1 plechovka tuňák ve vlastní šťávě 2 lžičky plnotučná hořčice
Postup Hořčičná pomazánka s tuňákovým pórkem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si majonézu, hořčici a tvaroh. Asi půl vaničky (1/2 z 250 g) tvarohu smícháme se 2 kávovými lžičkami majonézy a hořčice
Pórek nakrájíme na plátky a rozdělíme na vrstvy. Z konzervy tuňáka scedíme šťávu tak, aby byla úměrná pórku, mohl se dusit a posléze změknout. Šťávu a pór přivedeme k varu a dusíme. Jakmile pór změkne, ale všechna šťáva se ještě nevypařila, vmícháme směs do připraveného tvarohu
Pro obměnění chutí můžeme místo majonézy a hořčice rovnou použít dijonézu nebo zakoupený dresink. Tuňáka můžeme do pomazánky zamíchat, ovšem nebude na škodu použít ho do jiného vynikajícího jídla. Neboli dvě mouchy jednou ranou
Snad vám hořčičná pomazánka s tuňákovým pórkem bude chutnat.