Hořčičná pomazánka s tuňákovým pórkem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

2 lžičky majonéza
40 g pórek
125 g tvaroh
1 plechovka tuňák ve vlastní šťávě
2 lžičky plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si majonézu, hořčici a tvaroh. Asi půl vaničky (1/2 z 250 g) tvarohu smícháme se 2 kávovými lžičkami majonézy a hořčice

  2. Pórek nakrájíme na plátky a rozdělíme na vrstvy. Z konzervy tuňáka scedíme šťávu tak, aby byla úměrná pórku, mohl se dusit a posléze změknout. Šťávu a pór přivedeme k varu a dusíme. Jakmile pór změkne, ale všechna šťáva se ještě nevypařila, vmícháme směs do připraveného tvarohu

  3. Pro obměnění chutí můžeme místo majonézy a hořčice rovnou použít dijonézu nebo zakoupený dresink. Tuňáka můžeme do pomazánky zamíchat, ovšem nebude na škodu použít ho do jiného vynikajícího jídla. Neboli dvě mouchy jednou ranou

  4. Snad vám hořčičná pomazánka s tuňákovým pórkem bude chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!