Holandská krémová bramborová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 ml mléko 500 ml smetana 50 g mouka 0.5 lžičky mletý pepř 100 g rozpuštěné máslo 1 l kuřecí bujon 1 kg nakrájené brambory 175 g posekané cibulky 3 větvičky nasekaný celer podle potřeby 2 kostky kuřecí bujon
Postup Holandská krémová bramborová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci zavaříme 500 ml kuřecího bujonu (může být i zeleninový vývar), brambory, celer a cibulku. Vše potom scedíme, ale scezenou vodu nevyhazujeme.
Do vývaru přidáme smetanu a mléko. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a tuto směs přidáme do vývaru. Vše ještě chvilku povaříme.
Nakonec přidáme do vývaru scezenou zeleninu, bujonové kostky a podle potřeby pepř.