Holandská krémová bramborová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml mléko
500 ml smetana
50 g mouka
0.5 lžičky mletý pepř
100 g rozpuštěné máslo
1 l kuřecí bujon
1 kg nakrájené brambory
175 g posekané cibulky
3 větvičky nasekaný celer
podle potřeby
2 kostky kuřecí bujon

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci zavaříme 500 ml kuřecího bujonu (může být i zeleninový vývar), brambory, celer a cibulku. Vše potom scedíme, ale scezenou vodu nevyhazujeme.

  2. Do vývaru přidáme smetanu a mléko. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a tuto směs přidáme do vývaru. Vše ještě chvilku povaříme.

  3. Nakonec přidáme do vývaru scezenou zeleninu, bujonové kostky a podle potřeby pepř.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!