Hamburger pro labužníka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
1 špetka tymián
1 špetka mletý pepř
1 ks střední cibule
1 lžička olej na opékání
1 lžička máslo na opékání
200 g hovězí maso ze špičky
2 lžíce máslo na cibuli
5 cl červené víno na přelití
na potření
1 lžička máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a podusíme na másle - musí zůstat světlá. Pak cibuli přimícháme k jemně mletému masu, osolíme a ochutíme pepřem i tymiánem. Důkladně směs propracujeme a vytvarujeme hamburger.

  2. Rozehřejeme máslo s olejem a hamburger opékáme z obou stran. Když je hamburger středně propečený, zalijeme ho ohřátým vínem. Víno se do masa vsákne a hamburger dostane barvu. Hamburger dopečeme podle své chuti.

  3. Hamburger pro labužníka na talíři přelijeme rozpuštěným máslem. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem a vařenou rýží.

  4. Kečup jako přílohu v tomto případě úplně vynecháme, narušil by chuť i vůni hamburgeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!