Listový závin s pestrou náplní recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
100 g šunka
bílek
1 balíček listové těsto
50 g balkánský sýr
1 lžička sušená petrželka
mletý černý pepř
50 g eidam 30%
2 lžíce dijonská hořčice se zrníčky
4 ks menší vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu listového závinu si zakoupíme již rozválený plát, ušetříme si tím práci a těsto bude tak akorát "hrubé". Plech vyložíme pečícím papírem. Bílek rozšleháme

  2. Připravíme si náplň. Použijeme 4 natvrdo uvařená a oloupaná vejce. Po vychladnutí je nakrájíme na kostičky. Stejně tak rozkrájíme šunku (plátkovou nebo vcelku), eidam (plátkový nebo vcelku) a balkánský sýr. Vše promícháme a dochutíme špetkou soli, mletým pepřem a lžičkou sušené petrželky. Nakonec vmícháme dijonskou hořčici

  3. Na celou plochu plátu kromě okrajů rozetřeme pestrou náplň a ihned zatočíme do závinu. Listový závin s pestrou náplní opatrně přeneseme na plech a potřeme bílkem

  4. Troubu si předehřejeme asi na 210 °C, v takto vyhřáté troubě pečeme závin asi 8 - 10 minut, poté teplotu snížíme a dopékáme do zezlátnutí

  5. Listový závin s pestrou náplní necháme trochu vychladnout a krájíme na hrubší plátky. Podáváme jako slanou chuťovku, vhodné i na nejrůznější oslavy a párty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!