Listový závin s pikantním špenátem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 - 7 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
2 - 3 lžíce máslo
1 ks feferonka
300 g špenát
100 g niva
1 - 2 lžíce olivový olej
20 - 30 g čerstvý zázvor
citronová šťáva
4 snítky čerstvý koriandr
100 g loupané mandle
mletý černý pepř
1 balíček listové těsto v plátu
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, zbavíme slupek a usekáme nahrubo. Česnek a zázvor oloupeme a omytou feferonku očistíme od jadérek. Sýr niva rozdrobíme na nepravidelné kousky a máslo necháme rozpustit

  2. Do hlubší mísy vložíme očištěný špenát, čerstvý koriandr, česnek, zázvor, feferonku a mandle. Vše zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme olej a ponorným mixerem rozmělníme na hladkou pastu

  3. Plát listového těsta pokapeme rozpuštěným máslem a potřeme vrstvou špenátové pasty. Na ni rozdrobíme sýr niva a vše pevně uzavřeme do závinu. Naplněný závin potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme v horké troubě při 220 °C dorůžova

  4. Listový závin s pikantním špenátem a plísňovým sýrem podáváme jako chuťovku nebo lehkou večeři. Závin je výborný ještě teplý, ale dobře chutná i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!