Halušky z kyšky se zelím a uzeným recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
4 lžíce slunečnicový olej
500 g hrubá mouka
mletý černý pepř
kysané zelí
300 g uzená rolka
400 ml kyška

Postup přípravy receptu

  1. Příprava halušek je velice jednoduchá. Do mísy nalijeme kyšku, přidáme hrubou mouku a promícháme

  2. Těsto postupně přidáváme přes síto na halušky do vroucí vody. Halušky vaříme krátce, dokud nevyplavou na povrch, poté scedíme a propláchneme studenou vodou

  3. Já dělám halušky s uzeným nebo slaninou podle toho, co je doma. Uzené nakrájíme na kostičky a česnek nakrájíme na plátky

  4. Na oleji osmahneme uzené a poté přidáme zelí a také osmahneme. Trošku osolíme a jako poslední přidáme nakrájený česnek. Až zelí změkne, vypneme, přimícháme do halušek a dochutíme solí a pepřem

  5. Halušky z kyšky se zelím a uzeným jsou výborné a hlavně dneska nejsou moc dobré brambory, tak je to super levná a rychlá alternativa. My už neděláme halušky jinak a chutnají nám nejvíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!