Tvarohové halušky se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

30 g olej
olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
50 g hladká mouka
100 g hrubá mouka
400 g měkký tvaroh
300 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájenou cibulku necháme dozlatova osmažit na rozpáleném oleji, poté přidáme překrájené kysané zelí a podusíme doměkka

  2. Připravíme si těsto na halušky. Tvaroh smícháme s moukou, 30 g oleje, vejcem a solí

  3. Těsto zaváříme přes haluškové síto do vroucí osolené vody. Když halušky po několika minutách vyplavou na povrch, scedíme je

  4. Tvarohové halušky promícháme s podušeným zelím a podáváme. Kdo chce, přidá ještě kostičky slaniny

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!