Halušky se zelím a uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0 l mléko
2 ks cibule
sádlo
1 lžička prášek do pečiva
5 dkg sýr
10 dkg špek
60 dkg hrubá mouka
30 dkg uzené maso
50 dkg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hrubou mouku s vejci a mlékem. Vzniklé tužší, ale tekoucí těsto protlačíme přes cedník na noky do vařící osolené vody. Vaříme asi 5 minut. Po uvaření scedíme, propláchneme lehce studenou vodou a necháme chvíli odkapat.

  2. Cibuli nakrájíme najemno a dáme, nejlépe do pekáče, smažit na sádlo nebo olej. Když je cibulka osmažená dozlatova, přidáme nakrájenou slaninu a uvařené uzené maso nebo uzeninu. Chvíli restujeme, pak přidáme okapané halušky a vše promícháme. Vše stále na plotně.

  3. Halušky se zelím a uzeným rozdělíme na talíře a můžeme ještě přelít samostatně rozpuštěným a na kostičky nakrájeným špekem. Pro gurmány je možné na konec přidat jakýkoli sýr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!