Medové stehno s divokou rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce med
3 lžíce sójová omáčka
1,5 lžíce koření na pečené kuře
6 ks kuřecí stehno
1/2 l masový vývar z kostky
2 hrstě divoká rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme a osušíme

  2. Vývar smícháme se sójovou omáčkou, medem a kořením. Suchá stehýnka do marinády naložíme a necháme alespoň 2 až 4 hodiny marinovat

  3. Poté je dáme na pekáč nebo do zapékací misky a pečeme při 220°C asi 30 až 40 minut a během pečení potíráme zbylou směsí

  4. Divokou rýži propláchneme ve studené vodě a dáme ji do vroucí, osolené vody, vaříme 25 minut, poté slijeme a necháme okapat

  5. Suchou rýži rozložíme na talíř, doprostřed dáme medové stehno a přelijeme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!