Halušky se zelím a uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 ks vejce 5 ks brambory 2 ks cibule sádlo 20 dkg hladká mouka 60 dkg uzené maso 1 balíček kysané zelí
Postup Halušky se zelím a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Na sádle si osmažíme dvě menší cibulky nakrájené na půl kolečka, až jsou dozlatova. Přidáme uzené maso nakrájené na kostky, podlijeme troškou vody a necháme dusit doměkka
Sáček kysaného zelí propláchneme, překrojíme a přidáme podusit k uzenému masu
Pět středních brambor nastrouháme, přidáme vejce,
" target="_blank" title="Sůl neškodí ">sůl, hladkou mouku a vymícháme středně tuhé těsto.Toto těsto vkládáme po lžičkách do vařicí vody
Uvařené halušky vyplavou na povrch
Halušky po vytáhnutí z vody necháme okapat a smícháme je se směsí zelí a uzeného masa
Halušky se zelím a uzeným masem podáváme jako hlavní chod.