Halušky se zelím a uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks vejce
5 ks brambory
2 ks cibule
sádlo
20 dkg hladká mouka
60 dkg uzené maso
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si osmažíme dvě menší cibulky nakrájené na půl kolečka, až jsou dozlatova. Přidáme uzené maso nakrájené na kostky, podlijeme troškou vody a necháme dusit doměkka

  2. Sáček kysaného zelí propláchneme, překrojíme a přidáme podusit k uzenému masu

  3. Pět středních brambor nastrouháme, přidáme vejce,

  4. " target="_blank" title="Sůl neškodí ">sůl, hladkou mouku a vymícháme středně tuhé těsto.Toto těsto vkládáme po lžičkách do vařicí vody

  5. Uvařené halušky vyplavou na povrch

  6. Halušky po vytáhnutí z vody necháme okapat a smícháme je se směsí zelí a uzeného masa

  7. Halušky se zelím a uzeným masem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!