Bramborové halušky s cottage recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
600 g brambory
1/2 dl mléko
voda
300 g hladká mouka
100 g anglická slanina
nasekaná pažitka
2 kelímky cottage

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Pažitku omyjeme a jemně usekáme a promícháme se sýrem cottage

  2. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme a promícháme s mlékem. Po chvíli je scedíme přes síto a zbavíme větší části tekutiny

  3. Připravíme si těsto. Do nastrouhaných brambor vsypeme mouku a přidáváme jen tolik vody, aby nám vzniklo polotuhé těsto, které přisolíme a necháme na 10 minut stranou

  4. Vaření halušek. Větší množství osolené vody přivedeme k varu. Část těsta přendáme na zvlhčené prkénko, ze kterého nad hrncem s vařící vodou, oddělujeme nožem stejné kousky těsta. Dbáme na to, aby se halušky nepřichycovaly ke dnu. Necháme přejít varem, promícháme a opět je necháme přejít varem. Hotové halušky vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned prolijeme studenou vodou. Stejným způsobem zpracujeme další várku těsta

  5. Nakrájenou slaninu rozškvaříme na hlubší pánvi dozlatova. Škvarečky vyjmeme a do výpeku přidáme olej, na kterém halušky rychle prohřejeme. Pak je přendáme do mísy a promícháme s ochuceným sýrem cottage

  6. Halušky rozdělíme na talíře, obložíme ledovým salátem a hustě posypeme slaninovými škvarečky

  7. Recept není určen pro vegetariány, ale pokud slaninu nahradíte dorůžova usmaženou cibulkou, určitě si taky pochutnáte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!