Bramborové hřebínky se slaninou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
-
sůl
5 ks brambory
mletý bílý pepř
80 g anglická slanina
30 g strouhaný sýr
1 kostka slepičí bujón
Postup Bramborové hřebínky se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, opláchneme studenou vodou a po delší straně seřízneme tak, aby brambory stály. Potom je hustě nařežeme, ale nedokrajujeme, aby se nerozpadly
Do zářezů opatrně vsouváme kousky slaniny. Troubu předehřejeme na 180°C
Ve varné misce si připravíme z kostky drůbeží vývar a do něj opatrně, nejlépe pomocí kleští, vkládáme připravené brambory. Na sporáku přivedeme vývar k varu a ihned jej vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 50 minut
Poté je osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a vrátíme na 20 minut dopéct
Brambory ihned podáváme.