Halušky s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
oregano
500 g vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 ks kysané zelí
podle potřeby
olej
těsto
1 ks vejce
500 g brambory
2 hrnky voda
1 kg polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme je najemno. Přidáme mouku, vejce a trochu soli a vody. Vše dobře promícháme. Těsto by melo být hustší.

  2. Do vroucí osolené vody děláme přes cedník na halušky - noky.

  3. Na pánvičce osmažíme cibulku a dáme kysané zelí. Dáme tolik, kolik máme rádi. A necháme trochu změknout. Pak si nakrájíme na malé kousky vepřové, které okořeníme podle toho, co nám chutná. Sama sypu mletou paprikou, pepřem, oreganem. Maso promícháme a dáme smažit do změknutí na pánvičku.

  4. Mezitím halušky slijeme a dáme do misky. Když je zelí a maso měkké, přidáme je k haluškám. Vše pořádně promícháme.

  5. Hotové halušky s vepřovým masem ihned podáváme. Lepší jsou teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!