Guláš z trouby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce solamyl
4 ks cibule
voda
2 kostky masox
mletý bílý pepř
1 kg vepřová plec
1 lžíce mletý kmín
3 lžičky gulášové koření
3 lžičky mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a smícháme s kostkami masa. Troubu předehřejeme na 250°C

  2. Do zapékací misky napěchujeme maso promíchané s cibulí

  3. Masoxy rozpustíme v malém množství horké vody. Pak dolijeme studenou vodou do 1 litru a přidáme všechno koření, včetně solamylu, a dobře rozmícháme

  4. Tekutinou zalijeme maso a misku dobře zabalíme alobalem. Dáme do trouby a necháme 1,5 hodiny péci. Během této doby alobal neodkrýváme, nedoléváme tekutiny ani nemícháme. Vše se dělá samo

  5. Guláš podáváme s opečeným chlebem a čerstvou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!