Pikantní hermelínová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
50 - 70 g máslo
2 lžíce majonéza
3 - 4 lžíce pivo
200 g hermelín
2 ks jarní cibulka
tabasco
mletý římský kmín
1 lžička mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku i s natí očistíme a jemně usekáme. Vyzrálé hermelíny nakrájíme na kostičky a vidličkou co nejvíce rozmělníme. Potom přidáme změklé máslo, kmín a obě mleté papriky. Ze směsi ušleháme hutný krém, který podle potřeby naředíme pivem. Nakonec vmícháme jarní cibulku a majonézu. Pomazánku osolíme, dochutíme tabascem a necháme v chladu rozležet

  2. Pikantní hermelínovou pomazánku mažeme na plátky pečiva a podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!