Guláš z drůbežích žaludků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 stroužek česnek
1 špetka majoránka
1-2 lžíce tuk
1 ks větší cibule
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
0.5 kg drůbeží žaludek
podle chuti
sůl
tekuté maggi
podle potřeby
tmavá jíška
Postup Guláš z drůbežích žaludků recept
Postup přípravy receptu
-
Na tuku si dozlatova usmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné žaludky nakrájené na menší kousky a orestujeme. Přidáme koření, prozatím vynecháme majoránku a česnek.
Maso s cibulkou podlijeme vodou tak, aby bylo maso potopeno asi tak ze 3/4. Uzavřeme a dusíme asi tak 15 - 20 minut. Když jsou žaludky měkké, zahustíme guláš granulovanou jíškou a necháme provařit. Nakonec přidáme ke guláši i prolisovaný česnek a špetku majoránky.