Nesovická bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 5 ks vejce 150 g máslo 4 lžíce rum 125 ml mléko 50 g rozinky 200 g cukr krupice cukr moučka 500 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra 125 ml smetana ke šlehání 50 g mandlové lupínky 1 balíček sušené droždí olej na vymazání
Postup Nesovická bábovka
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, droždí, cukr, rozinky, mandle a citronovou kůru
Žloutky vyšleháme s rozměklým máslem, rumem a smetanou do světlé pěny
Do sypké směsi vlijeme teplé mléko a promícháme. Pak přidáme žloutkovou pěnu a opět vše vařečkou promícháme. Jako poslední do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků a špetky soli. Těsto necháme v teple 30 minut kynout
Bábovkovou formu vymažeme olej a vlijeme těsto, které stěrkou nahrneme od středu ke krajům
Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 180 °C. 10 minut před dopečením bábovkovou formu zakryjeme kusem alobalu
Nesovickou bábovku necháme ve formě částečně vychladnout, potom ji opatrně vyklopíme a bohatě posypeme moučkovým cukrem.