Netradičně tradiční svíčková na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
40 g tuk
1 ks cibule
50 g celer
80 g mrkev
50 g petržel
bobkový list
2 kuličky nové koření
40 g hladká mouka
masový vývar
citronová šťáva
50 g uzená slanina
mletý černý pepř
600 g hovězí zadní nebo svíčková
250 ml Alpro Cuisine

Postup přípravy receptu

  1. Odleželé maso prošpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla

  2. Na témže tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem. Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě doměkka

  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut. Připravenou omáčku propasírujeme se zeleninou přes síto, přilijeme Alpro Cuisine a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru. Nakonec maso nakrájíme na plátky a podáváme

  4. Netradičně tradiční svíčkovou na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami

  5. Partnerem receptu je Alpro

  6. var _gde_ohcnfjhusa = new Image(1,1)

  7. },{"@type": "HowToStep

  8. _gde_ohcnfjhusa.src='http://cz.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/tstamp='+(new Date()).getTime()+'/id=bazrQIbsgI34v7bMrVpGeLbtDot8TI7syOCaCbFJWcX.i7/stparam=ohcnfjhusa/fastid=mkvlkqvkozqmtghtxsletpinbmnp

  9. },{"@type": "HowToStep

  10. //-->


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!