Guláš z drůbežích jater recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
300 g cibule
1 lžíce kmín
5 lžic sádlo
2 lžíce sladká paprika
2 dl masový vývar
1 lžíce gulášové koření
500 g drůbeží játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme. Játra očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Sádlo rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli. Přidáme papriku, kmín, gulášové koření a nakrájená játra. Orestujeme je. Jsou celkem rychle měkká

  3. Játra vyjmeme, dáme na talíř, přiklopíme poklopem, aby zůstala teplá, a doděláme omáčku. Tu osolíme, opepříme, přilijeme vývar a povaříme. Nakonec propasírujeme, nebo můžeme rozmixovat. Pokud je řídká, zahustíme ji strouhaným chlebem. Vložíme do ní zpátky prohřát játra

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem a posypaným kolečky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!