Guláš z drůbežích jater recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
300 g cibule
1 lžíce kmín
5 lžic sádlo
2 lžíce sladká paprika
2 dl masový vývar
1 lžíce gulášové koření
500 g drůbeží játra
mletý černý pepř
Postup Guláš z drůbežích jater
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme. Játra očistíme a nakrájíme na kousky
Sádlo rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli. Přidáme papriku, kmín, gulášové koření a nakrájená játra. Orestujeme je. Jsou celkem rychle měkká
Játra vyjmeme, dáme na talíř, přiklopíme poklopem, aby zůstala teplá, a doděláme omáčku. Tu osolíme, opepříme, přilijeme vývar a povaříme. Nakonec propasírujeme, nebo můžeme rozmixovat. Pokud je řídká, zahustíme ji strouhaným chlebem. Vložíme do ní zpátky prohřát játra
Podáváme s houskovým knedlíkem a posypaným kolečky cibule.