Guláš na víně a smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
2 ks cibule
125 ml smetana
- - smetana kysaná
- - pepř mletý
- - paprika mletá
150 ml víno červené
- - protlak rajčatový
600 g maso hovězí
- - moučka škrobová

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na kostky osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a dále opékáme. Přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned podlijeme trochou vína. Ochutíme rajčatovým protlakem, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Během dušení občas podléváme vínem. Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo noky. Zdobíme zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!