Guláš na víně a smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 2 ks cibule 125 ml smetana - - smetana kysaná - - pepř mletý - - paprika mletá 150 ml víno červené - - protlak rajčatový 600 g maso hovězí - - moučka škrobová
Postup Guláš na víně a smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájené na kostky osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a dále opékáme. Přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned podlijeme trochou vína. Ochutíme rajčatovým protlakem, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Během dušení občas podléváme vínem. Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo noky. Zdobíme zakysanou smetanou.