Kuřecí steaky s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
olej
sůl
100 ml vývar
1 lžička máslo
60 g niva
3 plátky kuřecí prsa
mletý bílý pepř
3 plátky anglická slanina
sójová omáčka
50 ml suché bílé víno
mletý zázvor
500 g zelené hroznové víno bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Na každém plátku z jedné strany ostrým nožem nařízneme nepříliš hluboké zářezy. Jednu lžíci olivového oleje promícháme s mletým zázvorem a bílým pepřem. Tímto ochuceným olejem kuřecí prsa potřeme a necháme 15 minut odležet v chladu

  2. Sýr niva rozdělíme na 3 menší kousky. Hroznové víno omyjeme a kuličky oddělíme od stonků. Pokud nemáme drobné hroznové víno bez pecek, musíme kuličky rozkrojit a vypeckovat

  3. V rendlíku necháme zkaramelizovat cukr. Potom přilijeme bílé víno, kuřecí vývar a za stálého míchání přidáme hrozny. Zvolna povaříme asi 5 - 10 minut, zjemníme máslem a odstavíme z tepla

  4. Kuřecí steaky zprudka opečeme z obou stran na malém množství oleje.Přendáme je do zapékací mísy, poklademe sýrem niva, plátkem slaniny a zakapeme sójovou omáčkou. Zapékáme v předtopené troubě asi 10 minut

  5. Kuřecí steaky přendáme na teplé talíře, obložíme teplým hroznovým vínem s omáčkou a podáváme s americkými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!