Grilované provensálské brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
5 lžic olivový olej
zakysaná smetana
1 lžička provensálské koření
12 ks nové brambory
1 lžička čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Menší nové brambory důkladně omyjeme a i se slupkou uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a rozkrájíme podélně na půlky

  2. V mističce smícháme olivový olej společně se lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem a provensálským kořením. V nejlepším případě použijeme bylinky čerstvé (bazalka, tymián, rozmarýn a další)

  3. Brambory poklademe na grilovací rošt nebo grilovací alobalový tácek a během grilování je potíráme připravenou marinádou a obracíme. Provensálské brambory jsou hotové tak za 10 minut podle žhavosti uhlíků

  4. Grilované provensálské brambory podáváme jako voňavou přílohu k masu apod. Dobře chutnají se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!