Rizoto s chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks cibule
1 kg chřest
estragon
80 g gorgonzola
250 ml bílé víno
mletý pepř
čerstvá petrželka
250 g kulatá rýže

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a odřízneme špičky. Špičky chřestu vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu, poté slijeme. Stonky chřestu rozdělíme na kousky dlouhé asi 4 cm a povaříme je ve vývaru do křupava (cca 12 minut), poté stonky chřestu slijeme, chřestový vývar uchováme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Cibuli orestujeme na pánvi na kousky másla, přidáme rýži a dusíme asi 3 minuty, zalijeme vínem a osolíme. Když se víno skoro vaří, zalijeme horkým chřestovým vývarem a na mírném ohni rýži vaříme asi 20 - 30 minut. Rýži dochutíme, přidáme nasekané bylinky s chřestem a gorgonzolou a jemně promícháme

  3. Rizoto s chřestem podáváme samostatně, případně jako přílohu

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!