Rizoto s chřestem a žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
50 g máslo
1 ks cibule
400 g chřest
240 g rýže
100 g eidam
200 g žampiony
2 dl bílé víno
mletý pepř
1/4 l zeleninový vývar
50 g parmezán
parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a jednu velkou cibuli a oloupeme a nakrájíme nadrobno. V zapékací míse rozpustíme 30 g másla a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme rýži a chvíli opékáme. Po pár minutách přilijeme zeleninový vývar, víno a ještě necháme probublat

  2. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu vložíme do trouby a necháme 40 minut zapékat

  3. Zatímco se rýže zapéká, uvaříme vejce. Dále očistíme žampiony a nakrájíme je na větší kousky. Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce a stonky oloupeme a nakrájíme. Hlavičky chřestu si dáme stranou na pozdější úpravu

  4. V hrnci s osolenou vodu asi 3 minuty povaříme nakrájené stonky chřestu. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony na něm orestujeme. Přidáme hlavičky chřestu a krátce podusíme. Parmezán a eidam nastrouháme. Trochu parmezánu necháme bokem na dozdobení. Vejce zbavíme skořápky a nakrájíme

  5. Všechny suroviny na rizoto dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem

  6. Rizoto s chřestem a žampiony na talíři posypeme zbylým parmezánem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!