Grilovaná krkovice s whisky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
150 ml olej
1 lžička sůl
1 lžička tymián
1 lžička citronová šťáva
1 lžička sójová omáčka
1 špetka chilli koření
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
1 dl skotská whisky
1 kg vepřová krkovice bez kosti
podle chuti
1 lžička bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Ty lehce rukou naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chviličku odležet.

  2. Mezitím si do misky nalijeme olej, sójovou omáčku, přidáme prolisovaný česnek, sladkou papriku, chilli, tymián, bazalku a zakápneme citronovou šťávou. Promícháme a nakonec přidáme 1 dl whisky.

  3. Do větší mísy vložíme maso a zalijeme připravenou marinádou. Necháme odležet při pokojové teplotě.

  4. Grilovanou krkovici s whisky grilujeme na rozehřátém grilu, tak jak máme maso rádi a podáváme. Vhodnou přílohou je grilovaná zelenina a pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!