Zapečené brambory se slaninou a kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
8 ks brambory
koření
1 kg kuřecí prsa
1 balíček anglická slanina
1 svazeček jarní cibulka
1 balíček tvrdý sýr
tvrdý sýr
4 ks tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a rozkrojíme je na dvě půlky. Poté do nich vydlabeme důlek a do něj vložíme sýr (jakýkoliv podle chuti). Dávali jsme nivu a na to slaninu. Brambory rozložíme na plech, který dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme do změknutí brambor

  2. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a rozmačkáme

  3. Rozpálíme na pánvi máslo a poté na pánev přidáme kuřecí maso. Smažíme do té doby, dokud všechny kuřecí kousky nejsou bílé. Pak přihodíme tavený sýr podle chuti (obyčejný či šunkový). Necháme tavený sýr rozpustit a přilijeme trochu vody. Hlavně dáváme pozor, aby se nám tavený sýr nepřipálil. Poté dochutíme a dosolíme, ale většinou to není potřeba. Dále přidáme nastrouhaný sýr, nakrájenou jarní cibulku a rozmačkaný česnek. Vše zamícháme, můžeme dochutit případně i nějakými bylinkami a máme hotovo. Potom zkontrolujeme brambory, zda jsou hotové, a podáváme

  4. Zapečené brambory se slaninou a kuřecí masem v sýrové omáčce podáváme s čerstvou zeleninovou oblohou, nejlépe však s nějakým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!