Gratinovaný květák se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
30 g máslo
50 ml mléko
40 g květák
30 g polohrubá mouka
40 g tvrdý sýr
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření necháme květák okapat.

  2. Okapaný květák hrubě nasekáme a rozložíme do vymazané vysypané misky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Do ní vmícháme žloutek a tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Nalijeme na květák, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a ve středně horké troubě zapečeme dorůžova.

  3. Gratinovaný květák se sýrem podáváme přímo v zapékací misce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!