Gratinovaný květák se sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 30 g máslo 50 ml mléko 40 g květák 30 g polohrubá mouka 40 g tvrdý sýr podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Gratinovaný květák se sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření necháme květák okapat.
Okapaný květák hrubě nasekáme a rozložíme do vymazané vysypané misky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Do ní vmícháme žloutek a tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Nalijeme na květák, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a ve středně horké troubě zapečeme dorůžova.
Gratinovaný květák se sýrem podáváme přímo v zapékací misce.