Gnocchi s kuřecím masem a špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
1 ks vejce
100 g smetana
500 g kuřecí maso
500 g gnocchi
450 g mražený špenátový protlak
podle potřeby
olej
parmazán
podle chuti
sůl
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na malé kousky, okořeníme solí, grilovacím kořením a osmahneme na pánvi.

  2. Do hrnce napustíme malé množství vody (asi 150 ml), vložíme do něj špenátový protlak a uvaříme. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a přimícháme jedno vajíčko.

  3. Mezitím v dalším hrnci uvaříme v osolené vodě noky. Uvařené gnocchi poznáme tak, že plavou po hladině.

  4. Uvařené gnocchi scedíme, přidáme do pánve s kuřecím masem, nezapomeneme na uvařený špenát a pečlivě promícháme. Přidáme smetanu na vaření, promícháme a prohřejeme.

  5. Gnocchi s kuřecím masem a špenátem na talíři posypeme jemně nasekaným parmazánem či Gran Moravií a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!