Zapečené gnocchi se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
200 g uzenina
1 balení špenát
100 g eidam
1 kelímek smetana ke šlehání
2 balíčky gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji na trošku oleje zesklovatět. Uzeninu nakrájíme na kousky a sýr eidam nastrouháme

  2. Gnocchi dáme vařit podle návodu na balení. Když jsou gnocchi uvařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme

  3. Lístky špenátu dáme podusit na kratičkou dobu na cibuli. Špenát můžeme použít i mražený a dát ho rovnou podusit na cibuli. Ke špenátu přidáme uzeninu, osolíme, opepříme a smícháme s gnocchi. Přidáme strouhaný sýr, vše zalijeme smetanou a dáme na chvilku zapéct do trouby

  4. Zapečené gnocchi se špenátem ihned podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!