Gnocchi s hovězími závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 plátků slanina 20 g máslo 0 ks cibule 8 plátků ementál 16 ks šalvěj 450 g hovězí maso 1 sklenka suché červené víno 250 g rajčatové pyré podle chuti sůl mletý pepř těsto 1 ks vejce 800 g brambory 400 g hladká mouka na ozdobu parmazán čerstvá petrželka
Postup Gnocchi s hovězími závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně vykartáčujeme a dáme vařit se slupkou do osolené vody. Uvařené brambory ještě teplé oloupeme a rozmačkáme mačkadlem na dobře pomoučněný kuchyňský vál. Do rozmačkaných brambor přidáme špetku soli a mouku. Těsto zpracujeme do pevné, ale zároveň měkké směsi. Nakonec přidáme vejce a těsto ještě prohněteme, nesmí být hrudky.
Těsto rozdělíme na více válečků 2 - 3 cm dlouhých a z válečků nožíkem krájíme malé gnocchi, které vidličkou slabě přimáčkneme. Připravené gnocchi udržujeme zatím v chladu na pomoučněném plátně.
Maso rozdělíme na 8 plátků. Na každý plátek čistého hovězího položíme plátek slaniny, 2 lístky šalvěje, plátek ementálu a opepříme. Maso zavineme a přichytíme párátkem.
Cibulku nakrájenou na kostičky osmahneme na tuku dozlatova a přidáme hovězí závitky, které restujeme ze všech stran dohněda. Orestované závitky podlijeme vínem. Jakmile se víno vypaří, podlijeme závitky rajčatovým pyré, vody přidáváme jen tolik, aby přikryla masové závitky. Osolíme, opepříme a vaříme přikryté na pomalém ohni za občasného míchání. Jakmile je maso měkké a omáčka hustá, dáme vařit gnocchi do vroucí osolené vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, scedíme je a přidáme do rajčatové omáčky s hovězími závitky. Dobře promícháme.
Gnocchi s hovězími závitky podáváme teplé jako hlavní chod. Zdobíme petrželkou a komu chutná, posype ještě nastrouhaným parmazánem.