Gnocchi s hovězími závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 plátků slanina
20 g máslo
0 ks cibule
8 plátků ementál
16 ks šalvěj
450 g hovězí maso
1 sklenka suché červené víno
250 g rajčatové pyré
podle chuti
sůl
mletý pepř
těsto
1 ks vejce
800 g brambory
400 g hladká mouka
na ozdobu
parmazán
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně vykartáčujeme a dáme vařit se slupkou do osolené vody. Uvařené brambory ještě teplé oloupeme a rozmačkáme mačkadlem na dobře pomoučněný kuchyňský vál. Do rozmačkaných brambor přidáme špetku soli a mouku. Těsto zpracujeme do pevné, ale zároveň měkké směsi. Nakonec přidáme vejce a těsto ještě prohněteme, nesmí být hrudky.

  2. Těsto rozdělíme na více válečků 2 - 3 cm dlouhých a z válečků nožíkem krájíme malé gnocchi, které vidličkou slabě přimáčkneme. Připravené gnocchi udržujeme zatím v chladu na pomoučněném plátně.

  3. Maso rozdělíme na 8 plátků. Na každý plátek čistého hovězího položíme plátek slaniny, 2 lístky šalvěje, plátek ementálu a opepříme. Maso zavineme a přichytíme párátkem.

  4. Cibulku nakrájenou na kostičky osmahneme na tuku dozlatova a přidáme hovězí závitky, které restujeme ze všech stran dohněda. Orestované závitky podlijeme vínem. Jakmile se víno vypaří, podlijeme závitky rajčatovým pyré, vody přidáváme jen tolik, aby přikryla masové závitky. Osolíme, opepříme a vaříme přikryté na pomalém ohni za občasného míchání. Jakmile je maso měkké a omáčka hustá, dáme vařit gnocchi do vroucí osolené vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, scedíme je a přidáme do rajčatové omáčky s hovězími závitky. Dobře promícháme.

  5. Gnocchi s hovězími závitky podáváme teplé jako hlavní chod. Zdobíme petrželkou a komu chutná, posype ještě nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!