Francouzský chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř
těsto
4 ks vejce
150 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
15 dkg eidam
20 dkg hladká mouka
1 balíček zelené olivy
15 dkg uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, prášku do pečiva, vajec, mléka a láku z oliv vytvoříme těsto.

  2. Sýr eidam a uzené maso nakrájíme na drobné kostičky a spolu s olivami vmícháme do těsta. Dosolíme, případně dopepříme a vytvarujeme bochník chleba.

  3. Francouzský chléb pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu. Občas potřeme octovou vodou kvůli lesku.

  4. Francouzský chléb podáváme ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!