Francouzský tvarohový chléb recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1,5 lžička sůl
1 ks vejce
30 g máslo
1 lžička cukr krupice
300 g hladká mouka
2 lžičky sušené droždí
200 ml plnotučné mléko
125 g plnotučný tvaroh
200 g hladká chlebová mouka
1 hrst sezamová semánka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, vejce i tvaroh a zlehka promícháme

  2. Přisypeme obě mouky, do jednoho rohu nasypeme cukr a do druhého sůl. Cukr poprášíme sušeným droždím, zavřeme a pro pečení zvolíme program "Klasik", středně tmavý

  3. Po pípnutí přidáme sezamové semínko

  4. Upečený francouzský tvarohový chléb necháme 15 minut v pekárně a pak ho opatrně vyklopíme

  5. Francouzský tvarohový chléb nakrájíme na plátky a podáváme s tavenými sýry nebo bylinkovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!