Francouzská slepičí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks skořice
50 g sádlo
1 lžička zázvor
20 ml červené víno
1 lžíce citronová šťáva
1 ks menší slepice
1000-120 ml slepičí vývar (z kostky)
na ozdobu
4 lžičky petrželka
příloha
4 plátky toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Slepici naporcujeme a na rozpáleném sádlo ze všech stran zprudka opečeme. Zalijeme ji vývarem i vínem, okořeníme zázvorem i skořicí, osolíme s dusíme doměkka.

  2. Maso vyndáme, vykostíme a nakrájíme nadrobno. Polévku přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.

  3. Maso rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou.

  4. Francouzskou slepičí polévku podáváme s nasucho opečenými kostičkami toastového chleba, sypanou nadrobno nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!