Rybízový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 ks bílek
100 g cukr moučka
2 - 3 lžíce rybíz
4 kuličky rybíz
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce citronová šťáva
1/2 kelímku smetana ke šlehání
5 g červená želatina
100 ml sirup

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme do studené vody

  2. Bílek ušleháme s cukrem, sirupem (rybízový, malinový, ostružinový - tmavý červený) a citronovou šťávou do pěny

  3. Vymačkáme želatinu a na mírném plameni ji rozpustíme. Pak želatinu vmícháme do rybízové pěny a přidáme několik kuliček rybízu (malin, ostružin). Krém rozdělíme do dezertních pohárů a uložíme do chladničky vychladit

  4. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha a naplníme ji do cukrářského sáčku. Rybízový dezert před podáváním ozdobíme hvězdičkou šlehačky a kuličkou rybízu (maliny, ostružiny).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!