Filé v nádivce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce hrášek
1 stroužek česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
0 šálků voda
1 ks citron
0 šálků vývar z masoxu
2 ks rohlíky
0 lžiček pepř
2 lžíce sekaná petrželka
1 špetka muškátový květ
1 špetka mletá červená paprika
1 lžíce sterilované žampiony
4 porce rybí filé
4 plátky anglická slanina (plátky)
podle potřeby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ryby pokapeme citronem, osolíme a necháme chvíli odležet. Pak je obalíme v mouce a na rozehřátém oleji z jedné strany osmažíme. Obrátíme na osmaženou stranu naneseme nádivku. Rybu pečeme při mírné teplotě v troubě, až se nádivka propeče a zezlátne.

  2. Příprava nádivky: Rohlíky pokrájíme, zalijeme vývarem a vodou a necháme nasát. Pak je vymačkáme, dáme do mísy a přidáme žloutky, hrášek, nasekané žampiony, nudličky anglické slaniny, koření, rozetřený česnek, nasekanou petrželku máslo a sůl. Do promíchané směsi lehce zapracujeme ušlehaný sníh z bílků.

  3. Rybí filé v nádivce podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!