Filé v nádivce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce hrášek 1 stroužek česnek 1 lžička sůl 2 ks vejce 2 lžíce máslo 0 šálků voda 1 ks citron 0 šálků vývar z masoxu 2 ks rohlíky 0 lžiček pepř 2 lžíce sekaná petrželka 1 špetka muškátový květ 1 špetka mletá červená paprika 1 lžíce sterilované žampiony 4 porce rybí filé 4 plátky anglická slanina (plátky) podle potřeby olej hladká mouka
Postup Filé v nádivce recept
Postup přípravy receptu
-
Ryby pokapeme citronem, osolíme a necháme chvíli odležet. Pak je obalíme v mouce a na rozehřátém oleji z jedné strany osmažíme. Obrátíme na osmaženou stranu naneseme nádivku. Rybu pečeme při mírné teplotě v troubě, až se nádivka propeče a zezlátne.
Příprava nádivky: Rohlíky pokrájíme, zalijeme vývarem a vodou a necháme nasát. Pak je vymačkáme, dáme do mísy a přidáme žloutky, hrášek, nasekané žampiony, nudličky anglické slaniny, koření, rozetřený česnek, nasekanou petrželku máslo a sůl. Do promíchané směsi lehce zapracujeme ušlehaný sníh z bílků.
Rybí filé v nádivce podáváme s vařenými brambory.