Filé s kapustou a kmínovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
3 lžíce strouhanka
2 ks žloutek
250 ml smetana
1 lžička kmín
1 ks kapusta
750 g rybí filé
podle chuti
sůl
citron
mletý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Na másle kapustu osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme.

  2. V míse smícháme smetanu se žloutky, ochutíme a smícháme s kapustou. Směs vložíme do vymazané zapékací misky.

  3. Filé nakrájíme na 4 kusy, zakapeme citronem, osolíme a opepříme. Na pánvičce rybu zlehka osmahneme a vše položíme na kapustu.

  4. Máslo smícháme se strouhankou a tuto směs rozložíme na rybu. Filé s kapustou zapékáme na 200 °C asi 20 minut.

  5. Filé s kapustou a kmínovou omáčkou rozdělíme na talíře a můžeme podávat s vařeným bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!