Domácí zelné placičky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
majoránka
1 ks brambora
100 - 1500 g polohrubá mouka
80 g anglická slanina
drcený kmín
80 - 100 ml světlé pivo
mletý černý pepř
250 g bílé hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Bílé hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou. Pak zelí vložíme do studené, osolené a okmínované vody, přivedeme k varu, po 8 minutách slijeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou bramboru nastrouháme najemno a česnek prolisujeme

  2. Na pánvi rozškvaříme slaninu, vmícháme okapané zelí, prolisovaný česnek a vše krátce orestujeme. Směs ochutíme majoránkou, solí a pepřem a necháme vychladnout. Zelnou vychladlou směs přendáme do mísy, promícháme se strouhaným bramborem, zalijeme pivem, vmícháme vejce a nakonec vše zahustíme moukou tak, aby vzniklo středně husté těsto, které podle potřeby dochutíme. Z těsta upečeme na horkém oleji nebo sádle placičky, které necháme na ubrousku osušit

  3. Domácí zelné placičky můžeme podávat jako přílohu k masu, dušené zelenině a klidně i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!