Filé po siciliánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
400 g rybí filé
omáčka
2 stroužky česnek
2 ks paprika
2 ks cibule
3 lžíce rajčatový protlak
na obalení
hladká mouka
na potření
2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Plátky rybího filé pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme a necháme odležet.

  2. Zatím si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme a utřeme se solí. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.

  3. V kastrole rozpálíme olej. Filé obalíme v mouce a na oleji osmažíme dozlatova. Pak je vyjmeme a uložíme stranou. Do výpeku po filé vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek a paprikové nudličky a lehce orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vývarem a zeleninu lehce podusíme. Hotovou omáčku podle chuti lehce osolíme a opepříme.

  4. Nakonec vložíme zpátky do omáčky filé a jen prohřejeme.

  5. Hotové filé po siciliánsku podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!