Fazolová polévka z tlakového hrnce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst majoránka
1 ks cibule
100 g uzenina
2 hrstě fazole
1 kostka masox
4 kuličky nové koření
100 g hladká mouka
4 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tmavé fazole necháme přes noc namočené ve vodě, aby nabobtnaly.

  2. Druhý den dáme fazole do tlakového hrnce. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule, kostku masoxu, celý pepř, nové koření a zalijeme vodou. Vaříme asi půl hodiny, než fazole změknou. Pokud je to málo, tak je povaříme déle.

  3. Zatím si připravíme světlou jíšku z druhé poloviny najemno nakrájené cibule, osmažené na sádle. Přidáme mouku a osmažíme dozlatova. Jíšku rozmícháme ve vodě z fazolí a přidáme zpět do hrnce. Přidáme majoránku a na kostičky nakrájenou uzeninu a polévku podle chuti osolíme. Fazolovou polévku z tlakového hrnce ještě asi 15 minut povaříme a máme hotovo.

  4. Fazolovou polévku z tlakového hrnce podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!