Fazolová omáčka s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1 svazeček petrželka
podle chuti
sůl
mletý pepř
omáčka
0.3 l mléko
1 konzerva fazole
0.3 l vývar z masoxu
2 lžíce máslo na smažení
2 lžíce polohrubá mouka
příloha
8 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu omáčky si v hrnci zahřejeme tuk a osmahneme na něm polohrubou mouku. Za stálého míchání ji rozředíme vývarem a mlékem.

  2. Z fazolí scedíme vodu, necháme na sítu okapat a potom je v omáčce zhruba 15 minut na malém plameni podusíme. Občas zamícháme, nakonec ochutíme solí a pepřem.

  3. Slaninu na pánvi nasucho opečeme a rozlámeme ji na kousky. Hotové fazole s omáčkou dáme do mísy, posypeme slaninou a nasekanou petrželkou.

  4. Fazolovou omáčku podáváme s půlkami vařených vajec a s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!