Fazolová omáčka s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 1 svazeček petrželka podle chuti sůl mletý pepř omáčka 0.3 l mléko 1 konzerva fazole 0.3 l vývar z masoxu 2 lžíce máslo na smažení 2 lžíce polohrubá mouka příloha 8 ks vejce natvrdo
Postup Fazolová omáčka s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu omáčky si v hrnci zahřejeme tuk a osmahneme na něm polohrubou mouku. Za stálého míchání ji rozředíme vývarem a mlékem.
Z fazolí scedíme vodu, necháme na sítu okapat a potom je v omáčce zhruba 15 minut na malém plameni podusíme. Občas zamícháme, nakonec ochutíme solí a pepřem.
Slaninu na pánvi nasucho opečeme a rozlámeme ji na kousky. Hotové fazole s omáčkou dáme do mísy, posypeme slaninou a nasekanou petrželkou.
Fazolovou omáčku podáváme s půlkami vařených vajec a s vařeným bramborem.