Vepřová klobása na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
voda
2 ks bobkový list
2 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
1 sklenka bílé suché víno
500 g vepřová klobása

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové klobásy propícháme a česnekové stroužky oloupeme

  2. Klobásy položíme na větší pánev s troškou rozehřátého oleje, přidáme bobkový list a stroužky česneku. Klobásy smažíme při častějším otáčení do zhnědnutí

  3. Klobásy opepříme, podlijeme větší sklenkou vína a necháme víno zcela odpařit. Po odpaření podle potřeby přidáváme po trošce vody a hotové klobásy odendáme

  4. Vepřové klobásy na víně chutnají s pečivem i bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!